Hva om fuktigheten i humidoren er for høy?

En kortvarig overskridelse av anbefalt luftfuktighet gir ikke en grunn til bekymring, og kan ofte skyldes høyere utendørs temperaturer om sommeren.

Men hvis fuktighetsnivået ligger over 75 % i en lengre periode, bør følgende tiltak gjøres:

  • Kalibrere hygrometeret for å være sikker på at nøyaktig fuktighetsnivå vises. Analoge hygrometre er svært følsomme for vibrasjon og bør kalibreres jevnlig .
  • La humidoren stå åpen i noen timer, og fuktighetsnivået vil falle igjen. Gjenta om nødvendig prosessen etter noen dager hvis luftfuktigheten fortsatt er for høy.
  • Sjekk befuktningssystemet . Hvis den har blitt fylt ut de siste 7 dagene, kan det være at luftfukteren gir for mye fuktighet i forhold til størrelsen på humidoren. Sørg derfor for at du fyller luftfukteren med en litt mindre mengde vann, eller bytt luftfukteren til enten en mindre modell eller en luftfukter med justerbare ventilasjonsspor . Mange luftfuktingssystemer slik som de fra adorini og Elie Bleu lar deg justere hvor langt ventilasjonssporene til luftfukteren åpnes. I et tilfelle som dette, bør de være nesten helt lukket, og med bare det minste gapet.
  • Skulle den økte luftfuktigheten falle sammen med de varme, fuktige sommermånedene, kan du vurdere å midlertidig flytte humidoren til kjelleren , spesielt hvis varmen varer i flere uker.
  • Roter sigarene i humidoren. Sigarer som er svært nær fuktighetssystemet, er sannsynligvis mer fuktige enn de i lagene nedenfor. Prøv å bytte dem rundt.

Ved et relativ fuktighetsnivå på mer enn 75 % øker sannsynligheten for tobakkblomstrer eller til og med mugg betydelig.

Hvorfor skal det bare brukes...


Riktig fuktighets nivå i en humidor