Hvordan setter jeg opp humidoren?

Begynn med å tørke over de indre veggene og hyllene i humidoren med en ren, fuktig klut. Spansk sedertre absorberer fuktighet og fungerer som en fuktbuffer, å fukte treet med en klut, bidrar til å eliminere risikoen for at det tørre treverket i de indre panelene absorberer fuktigheten fra sigarene. Det anbefales sterkt å bruke destillert vann til alle ting relatert til humidoren, slik at det ikke dannes kalkavsetninger på overflaten av treverket.

Deretter skal luftfukteren fylles med destillert vann eller alternativt med en spesiell luftfukterveske som følger med adorini humidorer . Plasser den fulle luftfukteren inne i humidoren og lukk lokket.

Bruk av destillert vann som en fuktighetsgivende væske bidrar til å holde luftfukteren fri for bakterier og forhindrer at porene i svampen blir tilstoppet. Spesielle luftfuktiger væsker bruker normalt dette som base, men inneholder også luktfrie, antibakterielle tilsetningsstoffer.

Et elektronisk befuktningssystem akselererer den første befuktningen av humidoren, da den fortsetter å pumpe fuktighet inn i humidoren til ønsket fuktighetsnivå er nådd. Konvensjonelle fuktighetssystemer kan ta flere dager før de stabiliserer seg på nødvendig fuktighetsnivå . For å øke hastigheten på den første befuktningsprosessen, kan du også sette et glass eller tallerken fylt med destillert vann inne i humidoren til ønsket fuktighetsnivå er nådd, og de indre trepanelene har absorbert tilstrekkelig med fuktighet. Dette er spesielt nyttig når det gjelder større humidorer.

Deretter, skal hygrometeret kalibreres om nødvendig. Følgende video viser hvordan du setter opp en humidor.

Trenger en humidor spesielt stell?


Hvilket tilbehør må en sigarrøyker...