Riktig fuktighets nivå i en humidor

Du har kanskje kjøpt kjøpt sigarer i Karibia. Sigarene ligger vanligvis bare på en hylle, uten spor av en humidor eller luftfukter noe sted. I noen tilfeller har dette litt å gjøre med uforsiktighet, men det har også noe å gjøre med luftfuktigheten i slike land, den som er mye høyere enn ved andre breddegrader.

Standard anbefaling er at fuktighetsnivået i en humidor skal holdes mellom 68 og 75 % , selv om små midlertidige svingninger opp eller ned er akseptabelt.

Tobakkbladene må være fuktige for å kunne rulles ordentlig. Ferskrullede sigarer har et fuktighetsinnhold på ca. 20 %, men fuktighetsinnholdet synker gradvis under påfølgende lagring. For sigarer ikke å tørke ut, bør de beholde ca 12-14 % vannvekt. Dette skjer best når de holdes ved en temperatur mellom 16 og 26 ° C. Når du bruker en luftfukter som er tilpasset humidoren , bør fuktighetsinnholdet stabiliseres et sted i dette området etter noen dager i humidoren.

Spesielt anglosaksiske avicionados lagrer ofte sigarer med litt lavere fuktighetsnivå, med bare 65% fuktighet og for langtidsoppbevaring ned til 60%. Erfarne sigarrøykere bør sammenligne aromaen til sine favoritt sigarer når de lagres ved forskjellige fuktighetsnivåer, ettersom aroma varierer avhengig av fuktighetsinnholdet i tobakken. Med elektroniske fuktighetssystemer , er det mulig å variere fuktighetsnivået inne i humidoren etter ønske.

Hva om fuktigheten i humidoren er for...


Hvordan langtidslagrer en best...