Vi tilbyr våre kunder et bredt utvalg av betalingsalternativer. Tilgjengeligheten for noen av betalingsmåtene er begrenset basert på leveringsland. De tilbudte betalingsmåter vises på bestillingsskjemaet etter at leveringsadressen er oppgitt.

Betaling med kreditt og debetkort

Du kan betale enkelt og trygt med kreditt eller debetkort. Vi aksepterer de fleste populære kredittkort, inkludert Visa, MasterCard, American Express samt JCB. I tillegg kan vi behandle betalinger med de fleste debetkort utstedt av MasterCard og Visa som Visa Electron og Visa Debit.

Tilgjengelighet

Betaling med kreditt og debetkort er tilgjengelig for kunder i alle land.

Sikkerhet

Vi følger den beste praksisen for maksimal sikkerhet for våre kunders kortdetaljer. Når du velger kreditt- eller debetkortbetaling ved kassen, blir du omdirigert til betalingssiden til den spesialiserte betalingsleverandøren (Computop; Redsys) som samarbeider med vår bank. Disse leverandørene er sertifisert etter de høyeste sikkerhetsstandardene (PCI-D DSS). Dette betyr at kredittkortopplysningene dine ikke blir behandlet eller lagret på noen av våre egne servere. Kortinformasjonen din vil ikke være synlig for oss eller våre ansatte, bortsett fra maksimalt seks sifre i kortnummeret ditt for å identifisere betalingen. Etter maksimalt 60 dager vil betalingsprosessoren slette kortinformasjonen din.

Når blir jeg belastet?

Betalinger behandles samme dag du sender inn betalingen.I tilfelle der et produkt ikke er tilgjengelig i 3 uker eller mer fra bestillings-dato, refunderer vi betalingen og kontakter deg om betaling når den er tilgjengelig igjen.

Avbestillinger og refusjoner

Alle refusjoner vil bli utført maksimalt 2 uker fra datoen da det ble avtalt å refundere. Alle refusjoner vil bli gjort til samme kreditt- eller debetkort som ble brukt til den opprinnelige betalingen. Vær oppmerksom på at det i enkelte tilfeller kan være mulig at tilbakebetaling vises på kredittkortoppstillingen din med datoen for den opprinnelige betalingen i stedet for refusjonen.

Betaling via PayPal

Du kan betale via PayPal. Det er også mulig å betale via PayPal selv uten å opprette en PayPal-konto. Hvis du ikke ønsker å opprette en konto, vennligst velg "Har ikke en PayPal-konto" etter å ha blitt omdirigert til PayPal-lenken.

Tilgjengelighet

Betaling via PayPal er tilgjengelig for kunder i alle land.

Sikkerhet

Du blir omdirigert direkte til PayPal-nettstedet for å logge inn og ordne betalingen. PayPal-innloggingsopplysningene dine passerer ikke via våre egne servere. Vi har ikke tilgang til noen form for PayPal-påloggingsinformasjon. Din betaling er begrenset til akkurat det beløpet du tillater i PayPal-transaksjonen.

Når blir jeg belastet?

Betalinger med paypal behandles innen minutter av bestillingen.

Avbestillinger og refusjoner

Hvis du betaler via PayPal, vil eventuelle tilbakebetalinger bli gjort til PayPal-kontoen din innen maksimalt 2 uker. Hvis du betalte via PayPal uten å opprette en konto, vil PayPal kreditere midlene tilbake til den konto eller det kortet du brukte til betalingen.

Betaling kontant ved levering

Du kan betale for bestillingen din ved levering direkte til bud fra UPS eller DHL. Dette er en relativt dyr form for betaling som tilbys av pakkeleverandørene. På grunn av de høye kostnadene i forhold til vår andre betalingsmåte må vi dessverre kreve et tilleggsgebyr for dette betalingsalternativet, som varierer fra land til land, og er angitt i kassen. Pakketjenesten kan bare godta betaling i kontanter, og du bør ha det nøyaktige beløpet klart ved levering. Tidligere måtte en ekstra avgift betales direkte til budet. Dette er ikke lenger tilfelle. Du må bare betale det beløpet som er oppgitt i fakturaen, som inkluderer alle avgifter knyttet til kontant ved levering.

Tilgjengelighet

UPS og DHL tilbyr begge betaling kontant ved levering (COD) i forskjellige land. DHL tilbyr bare denne tjenesten for Tyskland, Italia, Spania og Portugal. UPS tilbyr tjenesten for et mye mer omfattende utvalg av land. Så tilgjengeligheten av dette betalingsalternativet avhenger også av det valgte fraktalternativet. Ordrer som inneholder skap som overskrider de maksimalt tillatte dimensjonene til pakketjenestene, sendes av en speditør. I så fall er dette betalingsalternativet ikke tilgjengelig.

Sikkerhet

Ingen betalingsopplysninger overføres til oss i noen form, så det er ingen mulige sikkerhetsproblemer med dette betalingsalternativet.

Når blir jeg belastet?

Ved levering fra pakkeservicen.

Avbestillinger og refusjoner

Hvis du betaler kontant ved levering, har vi ingen oversikt over hvordan en refusjon skal gjøres. Derfor vil vi kontakte deg å spørre hvilken bankkonto du vil at vi skal ordne refusjonen til. Eventuelle refusjoner gjøres innen 2 uker.

Betaling via SEPA direkte debitering

Du kan betale med SEPA direkte debitering. I en rekke land er dette en av de mest populære betalingsalternativene for elektronisk handel, og denne betalingen er nå tilgjengelig for mange EU-land. Du angir bare IBAN-koden på kontoen du vil betale bestillingen fra. Betalinger via SEPA-debet skjer alltid i EURO.

Tilgjengelighet

Dette betalingsalternativet er tilgjengelig for kunder i EU-land. For EURO-land kan betalingen fullføres på nettet. For kunder fra EU-land med andre valutaer enn EURO, må du skrive ut et skjema og sende det til vår betalingsleverandør. Tilgjengeligheten av dette betalingsalternativet er underlagt en risikoanalyse utført av vår betalingsleverandør.

Sikkerhet

Når du velger Sepa Direkte Debitering, blir du omdirigert til betalingsleverandørens nettsted (Computop; Klarna). Vennligst følg trinnene der for å angi IBAN-koden din. Disse leverandørene er sertifisert av de høyeste sikkerhetsstandardene (PCI-D DSS). Bankinformasjonen din behandles ikke eller lagres på vår egen webserver. Betalingsprosessøren sender direkte debitering direkte til vår bank.

Når blir jeg belastet?

Betalinger med direkte debitering behandles samme dag du sender inn betalingen.

Avbestillinger og refusjoner

Hvis du betaler med direkte debitering, vil eventuelle refusjoner bli utført innen 2 uker til bankkontoen som du brukte til den opprinnelige betalingen. Det kan ta opptil 3 virkedager før en tilbakebetaling er synlig i kontoutskriften.

Betaling via elektronisk bankoverføring (Sofort Banking)

Sofort Banking er en tjeneste som tilbys av Klarna, som gjør det mulig å betale øyeblikkelig via bankoverføring fra nettbank.

Tilgjengelighet

Betaling via Sofort Banking er tilgjengelig for kunder i Tyskland, Østerrike, Italia, Spania, Belgia og Nederland.

Sikkerhet

Etter at du har valgt dette betalingsalternativet, blir du omdirigert til Klarna / Sofortbankings nettsted. Her, via et grensesnitt, kan du ordne en bankoverføring fra bankkontoen din. Tjenesten er sertifisert av TÜV og har vært i drift siden 2006. Klarna Selskapet som driver tjenesten er en av verdens ledende betalingsprosessører. Ingen informasjon relatert til denne betalingen behandles eller lagres på vår server, bortsett fra en endelig bekreftelse på at betalingen er utført. Verken vi eller betalingsprosessøren vil ha tilgang til å belaste noe beløp annet enn det du autoriserer under betalingsprosessen.

Når blir jeg belastet?

Betalinger fra Sofort Banking belastes vanligvis på bankkontoen din samme dag du utfører betalingen

Avbestillinger og refusjoner

Hvis du betaler av Sofort Banking, utfører vi refusjoner til samme bankkonto som den opprinnelige betalingen ble foretatt fra. Vi må kanskje kontakte deg å be om dine fullstendige bankdetaljer for å ordne refusjonen. Eventuelle refusjoner gjøres innen 2 uker.

Betaling via faktura etter mottak av varer (Betal senere med Klarna)

Vi tilbyr deg muligheten til å betale via bankoverføring innen 14 dager etter at bestillingen er levert til deg. Denne tjenesten tilbys i samarbeid med Klarna. Du vil motta en faktura fra Klarna.

Tilgjengelighet

Dette betalingsalternativet er kun tilgjengelig for kunder fra USA, Storbritannia, Tyskland, Østerrike, Sveits, Danmark, Norge, Finland, Sverige og Nederland. Tilgangen på dette betalingsalternativet er underlagt en positiv risikoanalyse av Klarna. Leverings- og faktureringsadresser må være identiske eller så kan ikke betalingen behandles med av denne metoden.

Sikkerhet

Det er ingen betalingsrelatert sikkerhetsrisiko for deg, siden du kun kan betale etter at du har mottatt og inspisert bestillingen. Hvis du ikke betaler innen den angitte tidsfristen, vil du motta en e-postvarsling som anbefaler deg å ordne betaling innenfor vilkårene som er oppgitt for å unngå sen betaling. Vær oppmerksom på at det kan ta opptil 5 virkedager fra det tidspunktet du overfører, til beløpet er synlig i din Klarna-konto.

Når blir jeg belastet?

Kunden kan ordne betalingen via bankoverføring innen 14 dager til bankkontoen som er angitt i fakturaen fra Klarna.

Avbestillinger og refusjoner

Hvis du betaler med dette alternativet, har vi ikke noen bankkonto for å foreta refusjon, så vi kontakter deg for å be om bankopplysningene dine. Eventuelle refusjoner blir behandlet innen 2 uker.

Betaling ved bankoverføring

Du har også mulighet til å betale via bankoverføring fra din bankkonto til vår. Vi anbefaler generelt at du bare velger denne betalingsmåten når ikke noe annet betalingsalternativ er tilgjengelig for deg. Når du betaler med bankoverføring, vil det medføre flere dagers forsinkelse på mottak av bestillingen din som vi må vente til midlene vises på bankkontoen vår før vi kan behandle og sende. Når du ordner overføringen, følg disse instruksjonene: - Velg "delte kostnader" for transaksjonsgebyrene. Du vil være ansvarlig for alle relaterte gebyrer belastet av din bank. - Betalinger må sendes i samme valuta og for samme beløp som angitt ved kassen. - Angi bestillingsreferanse-ID og klientnavn som konseptet sammen med transaksjonen.

Tilgjengelighet

Betaling via bankoverføring er tilgjengelig for alle våre kunder over hele verden. I noen unntakstilfeller kan dette betalingsalternativet ikke vises på nettstedet. Hvis dette skulle være tilfelle, vennligst kontakt vår kundeservice, og vi vil sende deg instruksjoner om hvordan du skal ordne betaling for bestillingen din ved bankoverføring.

Sikkerhet

Hvis du velger å betale via bankoverføring, vil dine bankdetaljer ikke bli behandlet eller lagret på våre servere.

Når blir jeg belastet?

Betalinger ved bankoverføring belastes vanligvis på bankkontoen din samme dag du ber om overføringen, men det vil vanligvis ta flere dager før midlene vises på bankkontoen din.

Avbestillinger og refusjoner

Hvis du betaler via bankoverføring, vil vi ordne en tilbakebetaling til samme bankkonto som den opprinnelige betalingen ble foretatt. Vi må kanskje kontakte deg for å be om de fullstendige bankopplysningene dine, for de fleste overføringer vil ikke all informasjon som trengs for å sende refusjon, bli levert med den opprinnelige betalingen. Refusjon via bankoverføring vil bli behandlet innen 2 uker.

Vil jeg motta en faktura for VAT/MVA?

Vi sender automatisk en momsfaktura via e-post til alle kunder ved forsendelse av bestillingen din. Klienter fra utenfor EU vil få en faktura uten moms siden de er unntatt fra å betale moms.

Spørsmål om refusjon?

Se vår side om vår 100-dagers tilbakebetalingsgaranti for detaljerte opplysninger om refusjoner.