Luftfuktere & hygrometre

48 Hydrocase
4,7 (17 Evalueringer)
kr 2,900.00
kr 3,262.37 -11%
Luftfuktere & hygrometre

Et godt befuktningssystem og hygrometer er avgjørende for å holde sigarene dine i optimal stand og klare for nytelse. Luftfuktere spenner fra enkle svampfuktere til elektroniske systemer. Hygrometre er også tilgjengelige i tradisjonelle analoge og digitale modeller. Er du usikker på hva som er riktig for din humidor? Ingen grunn til bekymring, det er derfor vi er her!

Hvorfor er en luftfukter nødvendig?
Førsteklasses sigarer bør ideelt sett oppbevares ved omtrent 65 % til 72 % relativ fuktighet. Hvis luftfuktigheten er for lav, vil sigaren brenne varm og bitter. Tobakken kan også bli sprø og sprekke. Hvis luftfuktigheten er for høy, kan sigaren brenne ujevnt eller vise seg å være vanskelig å holde tent. For fuktig tobakk kan også svelle og splitte fra hverandre, samt utvikle mugg. Å holde sigarer på et litt lavere område for relativ fuktighet er ideelt for aldringsprosessen, siden det lar tobakkens karakter utvikle seg uten å bekymre deg for de skadelige effektene av overfukting. Så, sigarbefuktere utfører den viktige oppgaven det er å holde et jevnt fuktighetsnivå, slik at du kan nyte sigarene dine i nøyaktig den tilstanden som sigarprodusentene så for seg.

Hvordan fungerer en luftfukter?
Mens ulike typer befuktere bruker en rekke design og materialer, fungerer alle befuktere hovedsakelig på samme måte. En befukter vil ha en mulighet for å holde på vann, vanligvis i form av enten et reservoar eller et fuktighetsbevarende materiale, som en svamp. Dette gjør at enheten kan tilføre og noen ganger til og med fjerne fuktighet fra miljøet for å opprettholde et riktig fuktighetsnivå.

Typer luftfuktere
Det er forskjellige stiler, former og størrelser på befuktere tilgjengelig, så du er sikker på å finne en som passer dine behov for luftfukting. Mens typene befuktingsenheter du kan velge fra er mange, kan befuktere generelt deles inn i en av to kategorier: passive eller aktive.

Passive befuktere legger bare til eller balanserer ut fuktigheten i sigarrommet. Disse befukterne er enkle og enkle å bruke, og er populære i skrivebords- og reisehumidorer. Skumbaserte befuktere og engangs befuktningspakker er eksempler på ofte brukte passive befuktere. Høyteknologiske, selvregulerende, akrylpolymer fleece-baserte enheter som adorinis deluxe premium befukter tilbyr overlegen passiv fuktighetskontroll.


Andre mer forseggjorte befuktere fungerer elektronisk, og gir mer robust fuktighetskontroll. Disse aktive fuktighetsenhetene produserer ikke bare den nødvendige fuktigheten, de kan holde styr på den, måle den regelmessig og tilføre mer fuktighet til atmosfæren når det trengs. Noen av disse bruker også motoriserte vifter eller tåkesystemer for å fordele fuktigheten jevnt gjennom sigarlagringsenheten. Elektroniske befuktere er mest brukt for større skap eller walk-in humidorer.

Velge riktig luftfukter
Når du velger en befukter for din humidor, er det noen få punkter du bør vurdere:

Størrelse på lagringsplass
Hvor stor er humidoren din? Hva er det maksimale antallet sigarer den kan inneholde? Du vil sørge for at luftfuktingsenheten er optimalisert for den spesifikke plassen, slik at sigarene dine holdes i det ideelle miljøet.

Størrelse og form på befukteren
Har din humidor en dedikert plass for befuktere? I så fall, hvilken størrelse eller form på befukteren er nødvendig? Mens de fleste befuktere tilbyr rikelig med plass til omtrent alle typer luftfukter, er noen designet for spesifikke størrelser eller former. Så du vil sørge for at befukteren passer.

Vedlikeholdsnivå
Hver type befukter vil kreve et visst nivå av vedlikehold, for det meste tilsettes destillert vann til enheten sammen med en spesiell antibakteriell befukterløsning, for eksempel adorinis Humidifier Liquid. Hvor ofte du trenger å etterfylle enheten bestemmes av en rekke faktorer, inkludert størrelsen på befuktingsenheten, hvor ofte du åpner og lukker humidoren, gjennomsnittlig antall sigarer som liger i humidoren, og til og med atmosfæriske forhold utenfor humidoren.

Aktiv eller Passiv
Mens passive befuktere er enkle å bruke og relativt rimelige, kan de kreve en del regelmessig pleie. Aktive befuktere, derimot, krever vanligvis mindre vedlikehold, med noen avanserte enheter som går flere måneder uten behov for etterfylling. Men de mulige ulempene med aktive, elektroniske befuktere er at de generelt er dyrere og ofte kan ta opp mer verdifull humidorplass eller kreve at en strømledning kobles til utenfor humidoren.

Når du utforsker HumidorDiscounts mangfoldige utvalg av befuktere, vil du finne viktig informasjon på hver produkts side for ytterligere å hjelpe i søket ditt. Du vil på et øyeblikk kunne se dimensjonene til enheten, antall sigarer enheten kan romme, og til og med hva slags materiale det er brukt i konstruksjonen, noe som gjør det enkelt å finne den rette for deg og ta din sigarlagringsopplevelse til neste nivå.

Hygrometre
Hygrometre er praktiske enheter som måler relativ fuktighet, og gir deg en bedre ide om hvor godt en luftfukter fungerer. Mens sigarene selv til slutt vil fortelle deg om de har blitt holdt på riktig luftfuktighet, gjør hygrometre det mye lettere å få vite disse fuktighetsnivåene på et øyeblikk, og gir deg trygghet. Det er mange forskjellige typer hygrometre som kommer i en rekke størrelser og utførelser. Alle hygrometre kan imidlertid deles inn i to forskjellige typer: analoge og digitale.

Analoge hygrometre


Analoge enheter har vanligvis den klassiske runde formen med en nummerert skive som viser deg gjeldende relative fuktighet. Dette er den vanligste typen hygrometer som finnes i humidorer og kan tilby utseende som spenner fra klassisk gammeldags stil til mer moderne design. Uansett hvordan de ser ut, vil analoge hygrometre være en av tre typer:

Metallfjærhygrometre: Disse hygrometrene har en metallfjær som beveger seg som svar på fuktighetsnivåer. Dette er den minst kostbare og minst nøyaktige typen hygrometre.

Naturlige hårhygrometre: Mer nøyaktige enn fjærhygrometre, bruker disse enhetene et naturlig hår som utvider seg eller trekker seg tilbake med endringer i fuktighet. Håret beveger på sin side nålen på forsiden av skiven, og viser deg det gjeldende fuktighetsnivået. Denne typen hygrometer trenger regelmessig vedlikehold og rekalibrering, noe som gjør dem mindre enn ideelle for sigarhumidorer.

Syntetiske hårhygrometre: Disse enhetene fungerer på samme måte som deres naturlige hårmotstykker, bortsett fra at håret består av syntetisk materiale som trenger lite eller ingen vedlikehold. De beste syntetiske hårhygrometrene er tyskproduserte presisjonshårhygrometre, spesielt designet for de høye fuktighetsnivåene som kreves for sigarhumidorer. Mange er forhåndskalibrerte, for eksempel det populære adorini Hair Humidor Hygrometer, så de er klare til bruk rett ut av esken.

Digitale hygrometre


Digitale enheter gir en skjerm som er lettere å lese og kan til og med vise deg gjeldende temperatur, samt relative fuktighetsnivåer. Digitale hygrometre trenger heller ikke kalibreres. I motsetning til hva mange tror, er imidlertid ikke digitale enheter nødvendigvis mer nøyaktige enn analoge hygrometre, ettersom selv de beste elektroniske enhetene kan ha en feilvisning på +/- 2 %. Digitale enheter som er optimalisert for sigarhumidorer eller nivåer over 65 % luftfuktighet, for eksempel adorinis Digital Hygrometer Compact, vil levere den beste generelle nøyaktigheten.

Personlig fuktighetskontroll
Uansett størrelsen eller stilen på humidoren du planlegger å lagre sigarsamlingen din i, finnes det en luftfukter og et hygrometer som er ideelt for din sigarlagring. Så start søket etter befuktere og hygrometre og tilpass humidoren din i dag.

Alle priser inkluderer allerede moms.. Gratis frakt fra kr 1,675.00 . For bestillingsverdi under kr 1,675.00 ytterligere fraktkostnader tilkommer. Strikeout-priser er foreslåtte utsalgspriser.