Hygrometers & termometre

Hygrometers & termometre

En høykvalitets luftfukter er den beste måten å sikre at sigarene dine holdes i det ideelle klimaet, men dessverre er ikke alle luftfuktere like konsistente som forventet. Så ved å tilføye et hygrometer og et termometer til humidoren din kan du holde et nærmere øye med fuktighetsnivå og temperatur og slik sikre at sigarene dine alltid er i perfekt røyketilstand.


Hva er et hygrometer?

Et hygrometer måler ganske enkelt relativ fuktighet. Fra den minste stasjonære humidoren til store kabinetthumidorer, viser hygrometre deg fuktighetsnivået på sigarlagringsplassen din og gir deg ekstra trygghet at sigarene dine alltid er trygt oppbevart i det ideelle miljøet.

Hygrometertyper

Et hygrometer kan vise seg å være en kraftig alliert når det pares med en av de mange pålitelige luftfukterene som tilbys på markedet. Det handler bare om å finne den som passer for dine behov. Som med luftfuktere, er det mange forskjellige typer å velge mellom. Hvert hygrometer faller imidlertid inn i en av to typer: Analog eller Digital.

Analoge hygrometre

Disse tradisjonelle hygrometrene er de mest brukte i sigarhumidorer på grunn av deres pålitelighet og klassiske utseende. De fleste analoge hygrometre har en nummerert skive og pil som peker på gjeldende fuktighetsnivå. Imidlertid er ikke alle analoge hygrometre like gode, da noen er bedre egnet til sigarlagring enn andre.


Det er tre forskjellige typer analoge enheter:

 • Metallfjærhygrometre
 • Hygrometre med naturlig hår
 • Hygrometre med syntetisk hår

  Metallfjærhygrometre er konstruert rundt en metallfjær som vikler seg opp eller ut avhengig av fuktighetsnivået. Selv om de duger i en knipe, er disse hygrometrene generelt de billigste og minst pålitelige alternativene for sigarlagring.

  Naturlige hårhygrometre gir en mer nøyaktig fuktighetsavlesning enn sine metallfjær-motstykker, ved å bruke en naturlig hårstrå i stedet for en fjær. Håret utvider seg og trekker seg sammen med fuktigheten, og beveger nålen på skivens ansikt for å vise deg den aktuelle relative fuktigheten. Selv om disse enhetene er mer nøyaktige enn metallfjærhygrometre, krever de sporadisk rekalibrering.

  Syntetiske hårhygrometre er nesten identiske i funksjon som naturlige hårhygrometre, bortsett fra bruk av syntetisk hårmateriale som krever liten eller ingen rekalibrering. Disse enhetene tilbyr den høyeste nøyaktigheten og laveste vedlikehold av alle analoge hygrometre. Tysklagede syntetiske hårhygrometre, som adorini precision Hair Humidor Hygrometer, er det foretrukne analoge tilbudet for sigarhumidorer.

  Digitale hygrometre

  Med lettleste-skjermer og ofte med innebygde termometre og flere klimakontrollinnstillinger, har digitale hygrometre blitt stadig mer populære alternativer for sigarhumidorer. Elektroniske sensorer fungerer i stedet for hår eller fjærer for å måle relative fuktighetsnivåer.


  Digitale enheter optimalisert for sigarhumidorer og luftfuktighetsområder over 65 %, slik som adorinis elegante Digital Hygrometer Compact, tilbyr den mest pålitelige nøyaktigheten. Men selv det mest avanserte digitale hygrometeret kan vise feil med 2 eller 3 prosentpoeng. Uansett bakdelene digitale hygrometre har på grunn av nøyaktighet eller høyere pris, veier de mer enn opp for brukervennligheten og allsidigheten.

  Hvis du vil ha bekvemmeligheten til en digital skjerm med lite eller ingen nødvendig vedlikehold, er digitale hygrometre løsningen. Hvis du foretrekker det beste innen presis nøyaktighet, er analoge hygrometre med syntetiske hår det beste valget.

  Termometre

  Hovedfokuset for sigarlagring bør alltid være på fuktighetsnivåer, for å være sikker, men temperatur kan spille en rolle for fuktighetsnivået og sigarkonserveringen. Så det kan være nyttig å holde øye med sigarhumidorens temperatur eller lagringsplass med et termometer.

  Selv om ingenting sier at du ikke kan oppbevare sigarene kaldere eller varmere enn romtemperatur, kan drastiske temperatursvingninger være skadelig for sigarene dine. Varme kan spesielt skape problemer, ettersom varmere temperaturer kombinert med høy luftfuktighet skaper ideelle forhold for å klekke ut sigarentusiastenes svorne fiende: tobakksbillen.

  Å holde sigarer konsekvent ved eller nær romtemperatur er å foretrekke, så bruk av et termometer hjelper deg med å holde et våkent øye med klimaendringer, og begrenser muligheten for tobakksbilleangrep og andre faktorer som ellers kan skade sigarsamlingen din.

  Er termometre nødvendig for å bevare sigarer?

  Nei, men termometre hjelper absolutt og gir litt ekstra trygghet til din sigarlagringsopplevelse. Heldigvis har mange av de digitale hygrometrene som er tilgjengelige i dag, som det bestselgende adorini Digital Hygrometer and Thermometer, også integrerte termometre. Så, i stedet for en ekstra kostnad, er det en bonus. Det er en vinn-vinn for alle.

  Fuktighet og temperatur på din måte

  Uansett hvilken type du velger, er hygrometre og termometre uvurderlige verktøy som hjelper deg med å bevare sigarene dine i det ideelle miljøet. Hold sigarene dine klare til bruk og føl deg trygg på at alt er som det skal være med det perfekte hygrometeret og termometeret for din sigarhumidor.


Alle priser inkluderer allerede moms.. Gratis frakt fra kr 1,675.00 . For bestillingsverdi under kr 1,675.00 ytterligere fraktkostnader tilkommer. Strikeout-priser er foreslåtte utsalgspriser.