Hva er den beste typen hygrometer?

Med et hygrometer måles det relative fuktighetsnivået (RH) inne i humidoren. Både digitale og analoge hygrometre kan oppnå et meget meget høyt presisjonsnivå innenfor et bestemt fuktighetsområde. Hygrometre er produsert med hensyn til disse fuktighetsområdene. For sigarlagring er base RH-nivå relativt høy: 68 til 75 %. Hygrometre produsert for vanlig innendørs eller utendørs bruk er ikke laget for en humidors høye fuktighetsnivåer, dette gjør et spesialdesignet hygrometer en viktig del av enhver humidor.

Blant de forskjellige analoge hygrometrene, er de som bruker syntetisk hår det beste valget . Fuktighetsnivået måles ved å måle utvidelsen av det syntetiske håret. Det er mindre enn fem produsenter over hele verden som er familiære med den komplekse produksjonsprosessen av disse finjusterte instrumentene. Nesten alle andre analoge hygrometre måler fuktighetsnivået ved hjelp av en metallspiral. Denne metoden er svært upresis og kan føre til avvik på +/- 5 % selv med godt kalibrerte hygrometre. Hygrometre med metall spiraler bør erstattes så snart som mulig med et mer presist hygrometer .

Blant digitale hygrometre finnes det en rekke produkter som tilbyr forskjellige nivåer av nøyaktighet. Digitale hygrometre er på ingen måte fundamentalt mer nøyaktige enn analoge hygrometre. Et riktig kalibrert hårhygrometer er vanligvis betydelig mer nøyaktig enn et billig digitalt hygrometer. Imidlertid er digitale hygrometre mindre følsomme for vibrasjon og må kalibreres sjeldnere. De fleste lavkost digitale hygrometre mangler helt en kalibreringsfunksjon, noe som betyr at permanente avvik fra det faktiske RH-nivået etter langvarig bruk er uunngåelig. Når du kjøper et hygrometer, bør du sørge for at modellen du velger, kan kalibreres. Kvaliteten på digitale hygrometre er basert på koordinasjonen mellom flere nøkkelkomponenter. Fuktsensoren spiller en viktig rolle, og bruk av sensorer av dårlige kvalitet ofte årsaken til en begrenset levetid, selv med ellers pålitelige digitale hygrometre. Også å merke seg, et kostbart presisjonshygrometer beregnet for laboratoriebruk, vil ofte bare måle med en nøyaktighet på +/- 2 %.

Når du måler fuktighetsnivåer, ikke forvent samme nøyaktighet som ved temperaturmålinger.

Hvordan kalibrere et hygrometer?


Hvilke vesker skal jeg fylle...